بذر خالص پیاز «مایان»؛ دستاورد جدید بذرونهال رضوی برای کشاورزی ایران
مدیرعامل شرکت دانشبنیان بذر و نهال رضوی، گفت: بذر خالص پیاز سفید «مایان» با تکیه بر توان داخلی و ذخایر ژنتیکی بومی کشور تولید شد که اقدامی موثر در راستای خودکفایی، کاهش وابستگی به واردات و ارتقای کشاورزی ایران خواهد بود.

به گفته وی، این طرح با عنوان «مطالعه تودههای بومی و اصلاحشده پیاز از نظر پتانسیل تولید، قابلیت انبارداری، بازارپسندی و شاخصهای غذایی در ایران» آغاز شد و با جمعآوری ۶۴ نمونه بومی از سراسر کشور، بهویژه از نواحی خشک و نیمهخشک و همچنین ۸ نمونه بازار، روند اصلاح، انتخاب و خالصسازی،بهدقت طی شد.
رقم برتر در عملکرد، بازارپسندی و مقاومت زیستی
مدیرعامل شرکت دانشبنیان بذر و نهال رضوی،با اشاره به ویژگیهای منحصر بهفرد این رقم افزود: پیاز سفید مایان در سه شاخص کلیدی شامل عملکرد کمی، بازارپسندی، و مقاومت به آفات و بیماریها، برتری معناداری نسبت به نمونههای رایج نشان داده و اکنون در آستانه ثبت رسمی در موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال کرج، قرار دارد.
وی همچنین از برنامههای آتی شرکت برای تکثیر و تجاریسازی این بذر خبر داد و گفت: از ابتدای سال ۱۴۰۵ و پس از دریافت تاییدیههای لازم، فرایند تکثیر، عرضه ملی و سپس صادرات این رقم،آغاز خواهد شد.
پیلهور، هدف از این پروژه را کاهش وابستگی به واردات بذر و ارتقای بهرهوری کشاورزان دانست و خاطرنشان کرد: رقم مایان با توجه به سازگاری بالا با اقلیمهای خشک ایران، میتواند جایگزینی شایسته برای ارقام وارداتی باشد و بهزودی در فهرست محصولات دانشبنیان نیز ثبت، خواهد شد.